Vår lilla radhusträdgård

Naturen är en läkande miljö för mig. Det kan vara allt från att vara vid en sjö, vid havet, ute i skogen eller sitta i en vacker park eller trädgård.  
Tyvärr så har jag inte gröna fingrar och inte heller förmågan att tänka hur jag ska planera och plantera för att få mina små oaser i vår lilla radhusträdgård. 
Jag vet vad jag vill ha men vet inte om det är möjligt att göra och det får ju inte kosta hur mycket som helst. 
Delar av "vår trädgård " den största ytan är egentligen allmän, en yta där även grannar får vara.  Men det finns en slags oskriven lag att man får ha den ifred.  Sedan har vi en altan och en liten rabatt och den är vår och det är den delen som jag tänker ska bli mitt projekt nu i vår och i sommar.
Jag vill att det ska vara en hörna som är lite meditativ,  växter som är lummiga, lite kryddor, växter som är vackra och blommar olika tider på sommaren. Jag vill få in vatten så ett fågelbad är en idé,  en budda staty,  vackra stenar från naturen,  ljuslyktor och någon trädetalj. 
Jag kommer inte att klara detta utan hjälp för min kunskap om hur jag ska få till detta är inte tillräckligt stor. Så jag ska be en av mina fina vänner om hjälp.  Hon har gröna fingrar och själv en fantastiskt mysig radhusträdgård. 
Så inom de närmsta veckorna får jag bjuda henne på fika och så får vi gå ut i vår radhusträdgård och göra en brainstorming :).